hits

Voldtekter i Malmø

Selvforsvar for kvinner.

I løpet av to måneder har Malmø hatt fire utendørs gruppevoldtekter. Den ene av dem også med grov mishandling av offeret. Så prates det om selvforsvar og borgervern. Det er en faktor som aldri kommer opp i slike debatter. Kvinners mest effektive forsvarsvåpen: Angstskrik. Et slikt skrik gir en instinktiv reaksjon hos den som hører det. Så svarer bedreviterne at det vil bare føre til at kvinnen blir holdt for munnen eller blir slått ned. Et plutselig avbrutt angstskrik vil virkelig sette fart i omgivelsene. Politiet vil bli oppringt momentant.

Ordinær fysisk selvforsvarstrening har jeg ingen tro på. Med samme kroppsvekt har kvinner 30 % mindre muskelmasse enn menn. Mot en gjeng er de sjanseløse. Voldtektsalarmer er jeg også tvilende til. Folk vil nok høre den, men vet ikke hva det er. Et angstskrik tar ingen feil av. Et selvforsvarsopplegg for kvinner bør i tillegg til skriketrening ha sprinttrening og enkle frigjøringsgrep hentet fra Jiu-jitsu slik at de kan gi seg selv anledning til å skrike og løpe.

Dette er en oppgave for idrettslag. De har haller å trene i og det er enkelt å legge inn slike treningsøkter i forbindelse med ordinær trening. Husk å orientere politi og naboer om hva som foregår. Hvis ikke er politiet på døra ganske raskt. Bruk hørselsvern under skriketrening.

Skrik (kiai) brukes i kampsport også for å avlede motstander nok til å score et poeng. Følgelig kan det gi tid til å frigjøre seg, løpe og så skrike igjen. Skriketrening kan drives ganske langt. I boken "Secret fighting arts of the world" skriver forfatteren at under en demonstrasjon av "The shout of death" mistet han bevisstheten.  Skriket vises i filmen "The shout" fra 1978.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar