hits

Håndballens framtid?

Håndballens framtid?

https://www.vg.no/sport/haandball/haandball/fransk-stjerne-mener-norge-var-respektloese-deilig-aa-se-nora-moerk-graate/a/24213090/

Det er å anta at håndballjentene har personlig vennskap på tvers av landegrenser. Interessefellesskap er nå engang det vanligste grunnlag for personlige vennskap blant voksne mennesker. Etter en håndballkamp er det vinnende lag i glede over seieren, og det tapende laget tillater seg å være litt triste. Kanskje får de en vennskapelig klapp på skulderen av venner i det vinnende lag som trøst. Neste dag fokuseres det på opplading til neste kamp.

Så ser vi en fransk elitespiller uttale at hun syntes at det var deilig å se Nora Mørk gråte. Må ta det forbehold her at dette kan være et sterkt traumatisert individ som etter håndballkarrieren har stø kurs mot psykiatrien. Damen ga uttrykk for at hun var i blodrus. Den tilstand generaler i krig forsøker å manipulere sine soldater inn i. En tilstand hvor kroppen aktiverer den opp til 30% reservekapasitet som er innebygd  for krisesituasjoner.

Frankrike har en lang krigstradisjon. Det er helt klart at de gjennom århundrene har utviklet metoder for å motivere sine soldater. Det kan tenkes at den franske håndballtreneren har hentet inspirasjon fra militære kilder. Det kan forklare den noe tafatte innsatsen i det norske laget. De møtte et lag som hadde innstillingen: Vinn eller dø.

Håndballforbundets mentaltrenere har ikke noe annet valg enn benytte de samme metoder. Da er det greit å ha med seg praksisen i en afrikansk stamme: Når krigerne vendte hjem etter krig, ble hele landsbyen samlet for å delta i en seremoni som skulle gjøre krigerne til mennesker igjen.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Bjørn Hansen

Bjørn Hansen

69, Marker

Tema for denne bloggen vil være det som kan kalles Alternativ psykologi: Mental trening Enneagrammet John Bradshaw`s teorier Peter A. Levine`s teorier

Kategorier

Arkiv