Slanketips?

Katten vår hadde behov for en medisinkur for en stund siden, og den skulle doseres etter kattens vekt. Den enkleste metoden for å veie en katt er å gå på badevekta med og uten katt. Differansen er da kattens vekt. Da oppdaget jeg at min egen vekt lå over 15% lavere enn den vekta jeg har hatt i mange år. Faktisk er jeg nå nede i samme vektklasse som jeg konkurrerte i for mange år siden. Slike betydelige vektreduksjoner over kort tid er et faresignal, så her var det nødvendig å foreta seg noe. En viss reduksjon i muskelmassen er normalt i min alder, men etter en grundig inspeksjon i speilet var det klart at det er fettlageret som er redusert. Før jeg bestilte legetime var det en faktor som måtte undersøkes.

De siste par årene har jeg drevet fysisk avtraumatisering etter Peter Levines (SE) og David Bercelis (TRE) teorier. Det var nødvendig å finne ut om det kunne gi vektreduksjon, og stilte et spørsmål på SE-gruppa på facebook om intensiv bruk av metoden kunne være årsaken. Fikk raskt svar fra to av Norges mest erfarne terapeuter i SE/TRE, og de var som følger:

"Når kroppen frigjør energi begynner energien å strømme/flyte igjen slik den skal i utgangspunktet i våre kropper. Det vil føre til regulering og normalisering av nervesystemet og dermed stoffskifte og forbrenning. Så ja, vekten vil også normalisere seg"

"Det er ikke uvanlig å endre vekt, både opp og ned før nervesystemet får stabilisert seg mens man arbeider med SE og/eller TRE."

Ut fra alle blogginnlegg om slanking er det helt klart at mange sliter med overvekt. Det kan nok ha genetiske årsaker, men det er også helt klart at det kan ha psykologiske årsaker. Det skulle vært interessant å få vite om SE/TRE kan anbefales som ledd i en slankeprosess, så jeg legger ut en oppskrift her:

  1. Kjøp boken "Helbredelse af traumer" av Peter A. Levine.
  2. Les hele boken for å forstå prinsippet
  3. Gå gjennom øvelsesrekken i boken med hjelp av vedlagte CD (Det tar noen uker)

Det hadde vært fint om de som kunne tenke seg å prøve metoden ga meg en melding om resultatet om et halvt års tid.

En liten advarsel må jeg ta med. Bruk ikke metoden direkte mot traumer eller alvorlige overgrep. Bruk den heller mot all frykt, skam eller sinne som dukker opp i bevisstheten av seg selv. Da jeg første gang skulle ta for meg en traumatisk episode fra tidlig barndom, fikk jeg en så kraftig fysisk reaksjon at bare det mangeårige arbeid med John Bradshaws metode, og følgelig lang erfaring i å gå inn i og ut av regresjoner, forhindret muskelskader (eller et hjerteinfarkt).

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Bjørn Hansen

Bjørn Hansen

67, Marker

Tema for denne bloggen vil være det som kan kalles Alternativ psykologi: Mental trening Enneagrammet John Bradshaw`s teorier Peter A. Levine`s teorier

Kategorier

Arkiv

hits