Romfolk.

De fleste har fått med seg at å gi penger til tiggende romfolk skal man ikke gjøre. Det er å støtte kriminelle nettverk. Så vi overser den gamle damen med koppen og går forbi. Så viser det seg at vi er ofre for ondsinnet propaganda.

http://www.abcnyheter.no/nyheter/2015/06/16/226276/fafo-rapport-hevder-knuse-tiggermyter

Her er en artikkel som går dypere i materien.

http://forskning.no/innvandring-velferdsstat/2012/06/tiggere-i-oslo-er-ikke-kriminelle

Som artikkelen fra forskning.no viser, er det for lite penger i tigging til at det har interesse for kriminelle. Flertallet av tiggere ser på tiggingen som en siste utvei for å forsørge sin familie. Ergo kan vi la empatien overstyre tvilen og slippe en slant i koppen.

Det kan faktisk ligge større egennytte i det enn bare å døyve samvittigheten. Et argument fra kritikere går på at frislipp for tigging vil gi høyere kriminalitet. Et pussig argument. Hells Angels , hadde i  hvert fall, den praksis at når de hadde fått seg klubbhus i et område, fikk de lokale kriminelle klar beskjed om å flytte sin virksomhet langt vekk. Fordi HA ville selvsagt få skylden. Altså en forsikring mot politi-razziaer.

Det nok å regne med at romfolket vil sørge for at, i hvert fall deres egne, ikke driver kriminalitet i et område hvor romtiggere blir positivt behandlet av innbyggerne. Så det å ha noen ti-kroner i lommen og slippe en i hver kopp vi går forbi, kan være en billig forsikring mot kriminalitet i nærmiljøet.

Vi kan ikke stenge grensene. Vi kan velge selv om vi foretrekker gamle damer med koppen sin eller hardbarkede kriminelle som tar for seg av vår rikdom på egen hånd.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Bjørn Hansen

Bjørn Hansen

67, Marker

Tema for denne bloggen vil være det som kan kalles Alternativ psykologi: Mental trening Enneagrammet John Bradshaw`s teorier Peter A. Levine`s teorier

Kategorier

Arkiv

hits