Meningen med livet.

 

I et blogg-innlegg i gruppa psykisksamarbeid spør ei ung jente om hva meningen med livet er. Spørsmålene: Hvorfra? Hvorhen? Hvorfor? Har opptatt filosofer i hele menneskehetens historie. Det er mange som mener de har svarene på disse spørsmålene, men noe endelig bevis for at de har rett, har de vanskelig for å komme opp med.

Den unge damens konklusjon om at vi lever for å dø, er etter min mening noe defensiv. Det er i hvert fall en mye sunnere konklusjon at vi lever for å leve.

Så er det opp til enhver å finne meningen med sitt liv. I kurset i mental trening ligger oppgaven: Skriv ned din definisjon av et fullverdig liv. Når den oppgaven er gjort, skulle grunnlaget for i hvert fall å finne en mening med eget liv være lagt. Målet er satt, og arbeidet for å nå målet kan begynne.

Et annet viktig spørsmål å ta stilling til er om det finnes en åndelig virkelighet. TV-programmet "Åndenes makt" har mange seere, så interessen for temaet er stor. Det er nok et mindretall som er såpass filosofisk anlagt at de virkelig tar inn over seg muligheten og legger opp livsløpet etter det.

Som nevnt annet sted var jeg i min ungdom med i ei gruppe med formål å ha et fysisk, mentalt og åndelig forhold til naturen. En av oppgavene hver enkelt fikk var å skrive ned sin trosbekjennelse, for så og meditere over den en gang i mellom. I min trosbekjennelse skrev jeg følgende: Jeg tror på reinkarnasjon. Under en meditasjon slo det meg at jeg ikke trodde på reinkarnasjon. Jeg trodde på de som sa at reinkarnasjon er en realitet. Ergo måtte jeg finne ut av saken selv, og leste all tilgjengelig litteratur om fenomenet. Konklusjonen ble: Sannsynligheten for at reinkarnasjon er en realitet er større enn sannsynligheten for at reinkarnasjon ikke er en realitet.

Så er det bare å håpe at reinkarnasjon ikke er en realitet. Verden har stø kurs mot det globale fascist-diktatur, og det som foregår i Midtøsten og Nigeria, er bare en forsmak på det som kommer når diktaturet er en realitet. Det eneste håp er i så fall å få utsatt reinkarnasjonen så lenge som mulig.

Temaet livets mening er ganske interessant, og her er en kjøreplan som er nyttig både for materialister og åndelig bevisste:

Kjenn deg selv. Elsk deg selv. Glem deg selv.

Elsk et annet menneske.

La kjærligheten bli altomfattende. 

Bli ett med alt.

 

Én kommentar

MursteinTøfler

29.03.2015 kl.15:56

Herlig innlegg. Fra et biologisk perspektiv er nettopp mening med livet å leve. Ettersom vi ikke er udødelige, oppnår vi udødelighet gjennom reproduksjon. Vi lever gjennom våre avkom.

Jeg synes du har en interessant vinkling, for det virker som om du tar det store og brede spørsmålet om livets mening, ned på et individuelt nivå. Jeg får inntrykk av at du endrer spørsmålet "Hva er meningen med livet?" til "Hva gir livet ditt mening?". Det får en helt ny betydning, en spennende betydning som vi kan begripe og angripe. Men det gjør også innlegget noe misledende. For det handler ikke om "Hvorfor er vi her i det hele tatt?" Men det står du fritt til å ta til ettertanke.

Skriv en ny kommentar

Bjørn Hansen

Bjørn Hansen

67, Marker

Tema for denne bloggen vil være det som kan kalles Alternativ psykologi: Mental trening Enneagrammet John Bradshaw`s teorier Peter A. Levine`s teorier

Kategorier

Arkiv

hits